Rituelen

Tegenwoordig nemen veel families steeds meer zelf de ‘regie’ in handen bij het samenstellen van een uitvaart. Er wordt lang niet altijd meer gekozen voor de ‘standaard’ kist, liederen/gezangen in de kerk en het kopje koffie met een broodje kaas na de uitvaart. Een afscheid wordt steeds persoonlijker. De laatste tien jaren werden gekenmerkt door een overgang naar de uitvaart die past bij de overledene en de nabestaanden. Met de komst van de uitvaart naar ‘eigen invulling’ komt het steeds vaker voor dat de traditionele rituelen plaatsmaken voor andere passende symbolische handelingen.

Onze uitvaartbegeleiders kunnen u helpen een ritueel te vinden dat past bij u als nabestaande en bij het leven van de overledene. Wij brachten één van deze handelingen (rituelen) in beeld: Het hartenritueel.

Binnenkort zullen we deze pagina voorzien met meer voorbeelden. 

Hartenritueel


Bij het hartenritueel worden er harten beschreven met eigenschappen die de overledene en de betreffende nabestaande(n) met elkaar verbonden. Er worden linten door de harten gedaan. De linten worden in de handen van de overledene gelegd waarna de kist wordt gesloten en de harten op de kist worden gelegd. De nabestaande(n) knippen de linten door en nemen de harten en een deel van de linten mee naar huis. Het andere deel van de linten blijft in de handen van de overledene.

Keurmerk

Wij voeren het Keurmerk Uitvaartzorg. Klik op het beeldmerk voor meer informatie.

Ervaringen

"Wij hebben de uitvaart samen met Rien de Bruijne mogen regelen en vorm geven op de manier die wij wensten en bij ons past, geen doorsnee uitvaart maar zeer persoonlijk. Rien stond daarin naast ons, we kijken hier met een heel goed gevoel op terug."

Klik hier voor meer ervaringen

Neem contact op

AdresTelefoon
Werckendetstraat 4 0111450717
4301 MP ZierikzeeFax
(bezoek op afspraak) 0111450718

E-mail
info@uitvaartgo.nl

Live chat
Klik op de paarse knop rechts onderop de website om een chatsessie te starten.